چشم انداز جهانی در حرفه حسابداری

چه فرصت هایی برای حرفه حسابداری برای حمایت از رشد اقتصادی پایدار در سطح جهانی وجود دارد؟


حرفه حسابداری می تواند به طرق مختلف از توسعه پشتیبانی کند. تا کنون، بیشتر تمرکز بر نقش این حرفه در حمایت از رشد در بخش خصوصی بوده است. از طریق اطلاعات مالی بهتر، قابل اعتماد تر و شفاف تر، حسابداران و حسابرسان به تخصیص و مدیریت کارآمد منابع و به شرکت ها در جذب سرمایه گذاری و دسترسی به اعتبار کمک می کنند. بنابراین، در مجموع، آن ها از محیط اعتماد حمایت می کنند که به کسب و کارها اجازه شکوفایی می دهد. این نقشی اساسی است. اما می خواهیم زمینه های دیگری را نیز مطرح کنیم که این حرفه در آن ها نقش مهمی دارد و این که چگونه می توان آن را تقویت کرد و گسترش داد.


در حوزه عمومی، حرفه حسابداری از بخش دولتی حمایت می ‌کند که شفاف ‌تر و پاسخگو تر به شهروندان است. گزارشگری مالی موثر برای درک دولت ها از موقعیت و چشم انداز مالی شان حیاتی است. همچنین برای ارائه اطلاعاتی که به قانونگذاران، بازارها و شهروندان برای اتخاذ تصمیمات سیاستی کارآمد نیاز دارند و مسئول بودن دولت ها در مورد عملکردشان، بسیار مهم است.


علاوه بر این، جریان های مالی غیرقانونی تهدید مهمی برای رشد اقتصاد جهانی است. سازمان یکپارچگی مالی جهانی (GFI) گزارش می دهد که در سال 2013، میزان جریان های مالی غیرقانونی در کشورهای در حال توسعه بیشتر از مجموع سرمایه گذاری مستقیم خارجی و خالص بودجه توسعه رسمی سالانه بوده است. همچنین گزارش می دهد که صورتحساب های جعلی تراکنش های تجاری، بزرگترین جزء جریان های مالی غیرقانونی بوده است. این مسئولیت بر عهده حسابداران است که به روشی اخلاقی برای جلوگیری از چنین اقداماتی در سازمان ها عمل کنند.


این حرفه می تواند کمک قابل توجهی به دستیابی به اهداف توسعه پایدار کند که هدف آن پایان دادن به فقر، محافظت از کره زمین و تضمین رفاه برای همه است. توانایی کشورها و شرکت ‌ها برای تخمین پیشرفت، نظارت بر تأثیر و گزارش دستاوردها در این زمینه‌ها حیاتی خواهد بود. این جاست که، حسابداران نقش کلیدی دارند، اما به راحتی نادیده گرفته می شوند.


بانک جهانی چگونه از حرفه حسابداری و برنامه اصلاحات حسابداری و حسابرسی جهانی حمایت می کند و نتایج آن چه بوده است؟


بانک جهانی به طرق مختلف از این امرحمایت کرده و برای حمایت از پذیرش استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی و حسابرسی کار کرده است. ما اکنون شاهد پذیرش گسترده استانداردهای بین المللی هستیم. به این معنی که حسابرسان و حسابداران به طور فزاینده ای به یک زبان در سراسر جهان صحبت می کنند. استانداردهای جهانی شفافیت را ارتقا می‌ دهند و امکان مقایسه آسان تراکنش‌ های بین مرزها و حوزه‌های قضایی را فراهم می‌ کنند.


بانک جهانی از استانداردهای بین المللی نه تنها برای بخش خصوصی، بلکه برای بخش دولتی نیز حمایت می کند. در این راستا، در حال ایجاد ظرفیت در مقیاس جهانی برای اجرای موثر استانداردهای بین المللی حسابداری بخش عمومی بوده است. در هر دو بخش دولتی و خصوصی، بانک جهانی توسعه ظرفیت هدفمندی را به سازمان‌ های حرفه ‌ای حسابداری و مقامات نظارتی ارائه می ‌دهد تا بتوانند استانداردهای بین‌المللی را به طور مؤثر پیاده ‌سازی کنند و در نتیجه از مزایای داشتن یک زبان مالی مشترک و جهانی بهره‌ مند شوند.


بانک جهانی از نزدیک با کشورهای شریک در توسعه سیستم‌ های نظارت مستقل حسابرسی کارآمد، که نقش مهمی در تقویت اعتماد عمومی در گزارش ‌گری مالی ایفا می ‌کنند، کار کرده است. با این حال، کشورها با چالش های اساسی در ساختار، تامین مالی، کارکنان و راه اندازی چنین سیستم هایی مواجه هستند. بانک جهانی قبلاً تعدادی از مشارکت های استراتژیک را توسعه داده است و متعهد به تسهیل مشارکت بیشتر میان کشورهای شریک، از جمله از طریق کمک های فنی و تبادل همتایان، به منظور ایجاد و تقویت سیستم های نظارت عمومی پایدار برای حرفه حسابرسی است.


در نهایت، بانک جهانی یک دستور کار رو به رشد در مورد مسئولیت‌ پذیری مالی، کنترل ‌ها و شفافیت شرکت‌ های دولتی دارد. شرکت های دولتی اغلب در اقتصاد داخلی مربوطه بسیار مهم هستند. آن ها وظیفه مدیریت دارایی های دولتی مهم را بر عهده دارند و می توانند به طور قابل توجهی بر محیط مالی تأثیر بگذارند. با این حال، اطلاعات قابل اعتماد کمی در مورد اهمیت آن ها در بازارهای جهانی امروز یا در مورد مزایای اعطا شده به شرکت های دولتی توسط دولت ها وجود دارد.


شفافیت و افشای اطلاعات در پاسخگویی شرکت‌ های دولتی در قبال عملکردشان حیاتی است. گزارش ‌دهی مؤثر، شرکت‌ های دولتی را ملزم می ‌کند که به همان استاندارد در گزارش ‌دهی، کنترل و حسابرسی دست یابند.

این بدان معنی است که شرکت های دولتی باید صورت های مالی را مطابق با استانداردهای حسابداری با کیفیت بالا تهیه کنند و اثربخشی گزارشگری غیرمالی را افزایش دهند. علاوه بر این، آن ها باید اطلاعات مالی و غیرمالی را به صورت عمومی افشا کنند. بنابراین، بهبود شفافیت و قابلیت اطمینان اطلاعات مالی شرکت های دولتی یکی از ضروری ترین موضوعات در دستور کار اصلاحات حسابداری و حسابرسی جهانی است.



چالش ها و فرصت های اصلی این حرفه چیست؟


فرصت های اصلی، فراتر از حسابداری، حسابرسی و گزارشگری مالی است. البته، این کار اصلی بسیاری از افراد در این حرفه خواهد بود اما باید به فراتر از آن نگاه کنیم. یکی از نمونه ‌های آن استفاده از گزارش ‌دهی یکپارچه است که داده‌های غیرمالی و همچنین مالی را در بر می‌ گیرد. با انتقال همه عواملی که می ‌توانند در طول زمان بر یک کسب ‌و کار تأثیر بگذارند، رویکرد گزارش ‌دهی یکپارچه به کسب‌ وکارها و دولت ‌ها کمک می ‌کند تا نشان دهند چگونه در کوتاه‌ مدت، میان‌ مدت و بلند مدت ارزش ایجاد می‌ کنند. این به نوبه خود می تواند تضمین کند که سرمایه محیطی، مالی، انسانی، فکری و اجتماعی، به طور کارآمد تر و مولد تر تخصیص می یابد. همچنین ممکن است فرصت ‌هایی برای بهبود گزارش‌ دهی در بخش عمومی از طریق حسابداری سرمایه طبیعی (شامل محاسبه کل موجودی ‌ها و جریان‌ های منابع و خدمات طبیعی به لحاظ فیزیکی و یا پولی) وجود داشته باشد.


فرصت دیگر این است که با در نظر گرفتن نقش اضافی مشاور تجاری مورد اعتماد، فراتر از کار انطباق در سطح شرکت های کوچک و متوسط حرکت کنید. این انتقال شامل مشاوره با حسابداران در مورد طیف وسیع تری از مسائل مالی نسبت به خدمات حسابداری، حسابرسی و مالیات می شود. مشاوران تجاری قابل اعتماد می توانند به بهبود عملکرد شرکت کمک کنند و در صورت امکان، آن را قادر به دسترسی به امور مالی و رشد کنند.


در این راستا، رفع شکاف مهارتی در این حرفه مهم است. گاهی اوقات، بین مهارت‌ هایی که کسب ‌و کارها و بخش دولتی نیاز دارند و مهارت‌ هایی که متخصصان حسابداری قادر به ارائه آن هستند، ناسازگاری وجود دارد. راه ‌های مختلفی برای کاهش این شکاف وجود دارد، از جمله توسعه چارچوب‌ های صلاحیت، تقویت سازمان‌ های منطقه ‌ای و حرفه‌ ای ‌سازی تکنسین‌ های حسابداری که رویکردی در نیوزلند و آفریقای جنوبی است.


در نهایت، فناوری به طور فزاینده ای در قلب همه کارها قرار دارد و پتانسیل بسیار زیادی را از طریق استفاده از سیستم های حسابداری هوشمند به ویژه برای مشاغل خرد و کوچک تر ارائه می دهد. حرفه حسابداری نیاز به تطبیق و پذیرش ابزارهای مدرن و فناوری اطلاعات دارد. با این حال، خرید نرم افزار می تواند گران و چالش برانگیز در ارتباط با انطباق و زبان باشد. ما فرصت هایی را که فناوری اطلاعات (IT) برای آموزش و پرورش ارائه می دهد، حیاتی می دانیم. بنابراین، بانک جهانی در توسعه نرم‌ افزار آموزشی برای آموزش استانداردهای بین‌المللی حسابرسی از طریق ممیزی‌ های شبیه‌ سازی شده، پیشگام بوده است.


چشم انداز حرفه حسابداری 

حرفه حسابداری و حسابرسی تا حد زیادی به جنسیت، چالش ‌های توسعه مرتبط با آن و این که چگونه این حرفه می ‌تواند نقش داشته باشد، وابسته است. در سراسر جهان، زنان با نرخی بالاتر از مردان وارد حرفه حسابداری می شوند. این فرصتی را برای این حرفه فراهم می کند تا نقش رهبری را در پرداختن به برابری و شمول جنسیتی جهانی ایفا کند.


با این حال، یک حوزه مهم که هنوز باید به آن پرداخته شود، شکاف دستمزد جنسیتی است. در کشورهایی مانند بریتانیا تحقیقات اخیر نشان داده است که زنان در حسابداری 83 درصد حقوق پایه همکاران مرد را دریافت می ‌کنند، شرکت ‌هایی که بیش از 250 نفر را استخدام می‌ کنند، باید تفاوت بین حقوق کارمندان مرد و زن را فاش کنند.

 این افشاها در وب سایت عمومی و قابل جستجو منتشر خواهند شد. به همین ترتیب، دولت ایالات متحده در پایان ژانویه 2016 پیشنهاد های جدیدی را صادر کرد که در آن از همه شرکت‌ هایی که حداقل 100 کارمند دارند، می‌ خواهد حقوق‌ ها را براساس جنسیت، نژاد و قومیت افشا کنند. امیدواریم که کشورهای دیگر نیز برای تضمین برابری بیشتر در محل کار از این روند پیروی کنند.


همچنین حرفه حسابداری برای حمایت از فعالیت ‌های کوچک و متوسط برای فراگیرتر شدن جنسیت از طریق انعطاف‌ پذیری بیشتر در محل کار و مشاوره، موقعیت خوبی دارد. با حذف موانعی که به طور سنتی زنان را از تحقق پتانسیل کامل شان باز می داشت، این حرفه می تواند به رشد اقتصادی قوی تر به شیوه ای پایدار و عادلانه کمک کند.



برگردان به فارسی: سولماز همدانی

کاری از تیم تولید محتوای مجتمع فنی تهران نمایندگی ونک

برای مشاهده دوره های حسابداری کلیک کنید