آموزش علوم و فنون برای کسب شغل مورد علاقه
شاید به تازگی از دانشگاه فارغ التحصیل شده اید و در تلاش هستید بفهمید شغل رویایی تان چه می تواند باشد یا شاید در حال حاضر شاغل هستید اما در نقش فعلی احساس ناتوانی می کنید. رسیدن به شغل رویایی ممکن است کاری دلهره آور به نظر برسد، اما می توان آن را با انگیزه و پشتکار انجام داد. ابتدا باید شغل دلخواه یا ویژگی های نقش کاری را شناسایی و سپس بر کسب مهارت ها و آموزش های لازم برای شغل تمرکز کنید تا بتوانید درخواست داده و شانس تان را برای رسیدن به آن افزایش دهید.
شناسایی شغل مورد علاقه
به این فکر کنید که چه چیزی باعث خوشحالی و رضایت تان می شود. اولین قدم بزرگ برای به دست آوردن شغل رویایی، شناسایی نقشها، موقعیتها یا مهارتهایی است که احساس شادی و رضایت میدهند. شغل مطلوب باید موقعیتی باشد که واقعاً دوست دارید آن را هر روز علی رغم هر چالش یا مانعی که ممکن است با آن روبرو شوید انجام دهید.
این میتواند کاری باشد که در کودکی از انجام آن لذت میبردید. مانند طراحی یا نوشتن که میتواند در آینده به شغلی مناسب در هنرهایی مانند طراحی گرافیک یا نوشتن خلاق منجر شود یا شاید در کودکی عاشق ساختن سازههایی با لگو بودهاید که میتواند به شغلی به عنوان یک معمار یا سازنده منجر شود.
همچنین باید فعالیت هایی را که در زمان استراحت انجام داده و از آن ها لذت می برید، در نظر بگیرید. مانند ورزش تفریحی یا سرگرمی. اگر به عنوان مثال عاشق بازی هاکی هستید، ممکن است وارد تجارت فروش لوازم ورزشی یا راه اندازی باشگاه ورزشی شوید.
ممکن است مهارتها یا نقشهایی را در شغل فعلیتان انجام دهید که از آن ها لذت میبرید و بخواهید از آن ها به عنوان راههایی برای رسیدن به شغل دلخواه استفاده کنید. برای مثال، اگر سمت مدیریت در نقش فعلی خود را دوست دارید، می توانید شغلی در روابط انسانی یا نقشی متمرکز بر افراد را در نظر بگیرید.
ارزش ها و آرمان های شخصی تان را شناسایی کنید
وقتی به نقشی رویایی فکر می کنید، باید به ارزش ها و ایده آل های شخصی تان فکر کنید. ارزش های شخصی، عقاید اصلی هستند که برای شما مهم ترین هستند. شناسایی ارزشهای شخصیتان میتواند این امکان را بدهد که واقعاً روی آن چه در حرفه تان به آن علاقه دارید متمرکز شوید. چند سوال راهنما را در نظر بگیرید تا در شناسایی ارزش های شخصی کمک کند:
حداقل دو نفر را که به آن ها احترام می گذارید یا تحسین می کنید، شناسایی کنید. به این فکر کنید که چرا آن ها را تحسین می کنید. آن ها چه ویژگی هایی دارند که آن ها را تحسین یا از آن ها قدردانی می کنید؟
به این فکر کنید که چه چیزی را می خواهید در جامعه تغییر دهید. این می تواند یک مسئله کوچک یا بزرگ باشد. در نظر بگیرید که چه مسائل یا مشکلاتی شما را بیشتر در هنگام صحبت با دیگران آزار می دهد.
سعی کنید هر موضوع یا ایده مشترکی را در پاسخ به این سؤالات راهنما شناسایی کنید. این ها می توانند ارزش های شخصی باشند که در شناسایی اولویت های زندگی کمک می کنند. می توانید از این اولویت ها استفاده کنید تا درک بهتری از شغل مورد نظر داشته باشید.

اهداف شخصی خود را بنویسید
اهداف شخصی می تواند تشویق تان کند که یک گزینه شغلی خاص یا تحصیلی را دنبال کنید که می تواند شغل آینده تان باشد. نوشتن اهداف شخصی باعث می شود تا تامل کنید و در نظر بگیرید که چه فعالیت ها یا لحظاتی برای تان معنادار هستند. سپس می توانید از این اهداف برای تمرکز بر آن چه که به آن علاقه دارید و چگونه می توانید به علایق خود برسید، استفاده کنید.
برای اهداف شخصی، برنامه زمانی ایجاد کنید تا برای رسیدن به آن ها انگیزه داشته باشید. بسته به این که اهداف چقدر پیچیده یا ساده هستند، ممکن است برای هر هدف شخصی، بازه های زمانی متفاوتی داشته باشید.
بهترین تمرین را انجام دهید
این تمرین می تواند کمک کند تا بهترین آینده ممکن را در شغل یا نقش اجتماعی تصور کنید. حتی اگر تصویر واضحی از بهترین ممکن نداشته باشید، کمک میکند تا بینش بهتری نسبت به اهداف، انگیزهها و علایق آینده داشته باشید. همچنین باعث می شود انعطاف داشته باشید و از تفکر انتقادی برای تعیین موقعیت در چند سال آینده استفاده کنید.
برای انجام این تمرین به زندگی خود در آینده فکر کنید. همه چیز در زندگی به بهترین شکل ممکن پیش رفته است. به اهداف زندگی دست یافته اید و رویاهای تان را محقق کرده اید. آن چه را که می بینید بنویسید.
سه روز متوالی به مدت 20 دقیقه در روز بنویسید. در روز چهارم، پاسخ های خود را بخوانید. زیر هر مضمون، هدف یا ایده ای که چندین بار در هر سه پاسخ نوشتاری تکرار می شود خط بکشید. این ایدههای تکراری میتوانند راهنمای مفیدی برای این که علایق تان کجاست و چگونه میتوانید به آن ها دست پیدا کنید، باشد.
مجموعه مهارت های تان را تعیین کنید
یک عنصر بزرگ برای دستیابی به شغل مناسب، داشتن مهارت های لازم برای به دست آوردن آن شغل است. بسته به مهارت های مورد نیاز برای کار، باید این مهارت ها را یاد بگیرید یا در حین انجام کار در جهت یادگیری این مهارت ها تلاش کنید. هنگام پیگیری شغل مورد نظرتان باید در نظر داشته باشید که چه مهارت هایی در حال حاضر دارید، زیرا این امر می تواند اعتماد به نفسی بدهد که برای کسب آن شغل نیاز داشته باشید.
به عنوان مثال، اگر قبلاً سابقه ای در زمینه منابع انسانی و چندین سال تجربه کار نزدیک با دیگران در تیم دارید، می توانید این مهارت ها را به مهارت های عملی به عنوان نماینده منابع انسانی، تبدیل کنید.

در مورد نیازهای آموزشی برای شغل رویایی تان تحقیق کنید
برای افزایش شانس یافتن شغل مطلوب، باید به کارفرمایان یا سرمایه گذاران بالقوه نشان دهید که شرایط تحصیلی برای این شغل را دارید. بسته به شغلی که دنبال می کنید، ممکن است فقط نیاز به گذراندن چند کلاس آموزشی برای درک عناصر کلیدی یک رشته تحصیلی داشته باشید یا ممکن است لازم باشد در دوره ای ثبت نام کنید تا مدرک دریافت کنید .
جستجوی آنلاین در مورد الزامات آموزشی نقش یا شغل خاص انجام دهید و با مشاور شغلی صحبت کنید. برای مثال، باید درک خوبی از شرایط تحصیلی و مهارت های لازم برای واجد شرایط بودن برای این موقعیت داشته باشید. سپس می توانید تصمیم بگیرید که آیا می خواهید این شغل را دنبال کنید و مدرک بگیرید یا نه.
همچنین می توانید با حفظ شغل تمام وقت و شرکت در کلاس های شبانه یک قدم به رویای خود نزدیکتر و وارد حرفه جدید شوید.
مهارت های مورد نیاز برای شغل را شناسایی کنید
برای درک بهتر انتظارات شغلی، باید در مورد مجموعه مهارت های مورد نیاز برای رسیدن به شغل تحقیق کنید. ممکن است متوجه شوید که قبلاً برخی از مهارتهای مورد نیاز را دارید یا مهارتهایی دارید که میتواند هنگام انتقال به شغل جدید مفید باشد.
به عنوان مثال، اگر هدف تان روانشناس بودن است، ممکن است متوجه شوید چندین مهارت یا ویژگی دارید که کمک کند در این نقش موفق شوید. باید مهارت های حل مسئله قوی، مهارت های مشاهده ای قوی و مهارت های ارتباطی عالی داشته باشید. داشتن این مهارتها باعث می شود از دیگرانی که این شغل را دنبال میکنند، پیشی بگیرید.
با مربیان، معلمان و سایر متخصصان ارتباط برقرار کنید
با صحبت با مربیان، معلمان و متخصصان در زمینه ای که دنبال می کنید در مورد آن چه برای رسیدن به شغل مناسب، لازم است مشاوره و راهنمایی دریافت کنید. باید سعی کنید یک مربی پیدا کنید که در حال حاضر، کار مورد علاقه تان را انجام می دهد یا با افرادی که آن شغل را دارند همکاری نزدیکی دارد. به توصیه های آن ها گوش دهید و سوالات کلیدی تان را بپرسید.
همچنین باید از مربی، معلم یا متخصص در مورد مهم ترین چیزی که در نقش خود یاد گرفته اند و این که چگونه به موفقیت آن ها کمک کرده است بپرسید. درباره کارهایی که می توانید انجام دهید تا به جایی که هستند و به شغل رویایی تان برسید بیشتر بیاموزید.
به انجمن حرفه ای مربوط به شغل بپیوندید
انجمن یا سازمان حرفه ای می تواند راهی عالی برای ملاقات با مربیان، کارفرمایان و همتایان بالقوه باشد.
این انجمنهای حرفه ای همچنین میتوانند دورههای آموزش مداوم را برای ارتقای مهارتها و جلسات حضوری ارائه دهند که در آن میتوانید کارفرمایان بالقوه را بشناسید و یک قدم به رسیدن به نقش مورد علاقه نزدیکتر شوید.

به دنبال فرصت هایی باشید که تجربه عملی در نقش ارائه می دهند
تجربه عملی در شغل می تواند کمک کند تا تأیید کنید که می خواهید این نقش را دنبال کنید و حس بهتری از یک روز معمولی در شغل رویایی تان داشته باشید. دوره های کارآموزی، بورسیه تحصیلی و موقعیت های داوطلبانه می توانند راه های خوبی برای دستیابی به تجربه و یادگیری از افراد ارشدتر در این زمینه باشند.
ممکن است پس از تکمیل تحصیلات مورد نیاز واجد شرایط دوره های کارآموزی یا کمک هزینه تحصیلی شوید یا ممکن است بتوانید بر اساس مهارت و تحصیلات موجود برای کارآموزی یا بورسیه درخواست دهید. نقش های داوطلبانه نیز راه های خوبی برای کسب تجربه و آموزش دست اول هستند. به خصوص اگر در حال بررسی شغل مناسب هستید و هنوز شرایط آموزشی برای این نقش را ندارید.
موقعیت های کارآموزی را به موقعیت های تمام وقت تبدیل کنید
اگر توانستید یک موقعیت کارآموزی به دست آورید، باید سعی کنید تا جایی که ممکن است با افراد بیشتری در سازمان ارتباط برقرار کنید. حضور خود را در شرکت یا سازمان و این که مایلید از افراد ارشد بیشتری، بیاموزید نشان دهید. کارآموز خوب بودن می تواند به سازمان نشان دهد که کارمند تمام وقت خوبی نیز هستید و بتوانید از اشتیاق تان برای یادگیری، به نفع خود استفاده کنید.
همچنین مفید است که در پایان دوره کارآموزی با سرپرست یا رئیس در مورد موقعیت های احتمالی پاره وقت یا تمام وقت در سازمان صحبت کنید. حتی یک نقش پاره وقت کوچک می تواند به موقعیت گسترده تری منجر شود و کمک کند یک قدم به شغل رویایی نزدیکتر شوید.
رزومه را با شغل مورد علاقه تان تنظیم کنید
قبل از ارسال رزومه برای کارفرمایان، باید آن را طوری تنظیم کنید که منعکس کننده الزامات آموزشی و مجموعه مهارت های مورد نیاز برای شغل باشد. انجام این کار به کارفرمایان نشان می دهد که از الزامات نقش آگاه هستید و آن چه را به عنوان یک کارمند می توانید به آن ها ارائه دهید، در نظر گرفته اید.
در مصاحبه های شغلی، اشتیاق و انگیزه به یادگیری را نشان دهید
در حالی که ممکن است همه الزامات آموزشی یا مهارت های مورد نیاز برای این نقش را نداشته باشید، می توانید از اشتیاق و انگیزه خود برای یادگیری به کارفرمایان استفاده کنید که کاندیدای خوبی هستید. اغلب، کارفرمایان به دنبال کارمندانی هستند که با انگیزه، خودکفا و قادر به فکر کردن باشند. نشان دادن این که این مهارت ها را دارید ممکن است به جبران کمبود تخصص یا تجربه عملی کمک کند زیرا اشتیاق و انگیزه اغلب می تواند برای کارفرمایان فریبنده تر باشد.
برگردان به فارسی: سولماز همدانی
کاری از تیم تولید محتوای مجتمع فنی تهران نمایندگی ونک