چگونه حسابداری حرفهای شویم؟
علم حسابداری ، در هر کسب و کاری بسیار حساس و مهم است. حتی کوچکترین اشتباهات یک حسابدار میتواند منجر به ضرر و زیان مالی زیادی برای مدیران و صاحبان کسب وکار شود. همچنین مهارت یک حسابدار میتواند سهم بسیاری در افزایش سود مجموعه داشته باشد و در درازمدت باعث افزایش ثروت صاحبان سهام شود. برای رسیدن به این نقطه یعنی حرفهای شدن در حسابداری لازم است مهارتهایی را درخود پرورش داده و تقویت نمایید. با آن که حسابداران، متناسب با نوع شرکت یا موسسهای که در آن مشغول به کار میباشند، وظایف متفاوتی خواهند داشت اما به طور کلی میتوان گفت داشتن تعدادی از مهارتها به طور عمومی برای یک حسابدار حرفهای ضروری به نظر میرسد.
🔸 دانش فنی حسابداری
یکی از فاکتورهای اصلی و اساسی برای حسابداران حرفهای داشتن تحصیلات و دانش فنی در یکی از رشتههای حسابداری، مدیریت یا اقتصاد میباشد که باعث میشود حسابدار اطلاعات علمی کافی در زمینه کار خود کسب نماید و همچنین در دانشگاه و آموزشگاه دیدگاه خوبی نسبت به بحثهای تئوری درزمینه حسابداری را بدست آورد.
🔸 آشنایی با انواع حسابداری و تمرکز روی یک یا دو شاخه آن
بهتر است یک حسابدار حرفهای، علاوه بر آشنایی کلی با انواع مختلف حسابداری، تمرکز خود را روی یک یا دو شاخهی تحخصصی این رشته بگذارد. این تمرکز موجب میشود تا تجریه بالایی در همان شاخه پیدا نموده و به عنوان یک متخصص در آن زمینه شناخته شود. مثلا یک حسابدار حرفهای با حسابداری صنعتی و حسابداری دولتی آشنایی دارد، ولی متناسب با علاقه و مهارتش بر حسابداری مالیاتی تسلط دارد.
🔸 داشتن مهارت در نرم افزارهای حسابداری
از فاکتورها و مهارتهای لازم برای هر حسابدار حرفهای آشنایی کافی به فناوری اطلاعات و داشتن مهارت کار با نرم افزارهای حسابداری وتسلط بر نرم افزارهای آفیس ماکروسافت میباشد که این نرم افزارها امروزه در همه شرکتها و سازمانها، به عنوان ابزار مدیریت مالی مورد استفاده قرار میگیرند. باید یادآور شد که توانایی استفاده از برنامههای آفیس مایکروسافت در تهیه گزارشهای تحلیلی و آماری یک امتیاز مثبت برای یک حسابدارحرفهای قلمداد میشود.
🔸 تجزیه و تحلیل اطلاعات و محاسبه دقیق سود و زیان شرکت
از جمله وظایف یک حسابدار حرفهای تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی شرکت و تهیه گزارشهای مدیریتی است. گزارشهایی که به مدیر و صاحبان سهام نشان دهد که سوددهی کسب و کار آنها در چه وضعیتیست. لازم است تا یک حسابدار حرفهای قدرت تحلیل و نتیجهگیری صحیح بر اساس اطلاعات مالی شرکت را داشته باشد.
🔸 تسلط بر حسابداری حقوق و قوانین کار
از سایر وظایف حسابداران حرفهای، محاسبه حقوق و دستمزد پرسنل است. هر چند که حسابداری حقوق و دستمزد خود یک شاخه تخصصی از حسابداری است. اما بهتر است همه حسابداران با این مقوله آشنایی کافی داشته باشند. اطلاع از قوانین و بخشنامههای مرتبط با نحوه محاسبه حقوق پایه، اضافه کاری، سایر مزایا و سایر موارد میتواند مهارت به یک حسابدار حرفهای کمک شایانی نماید.
🔸 تسلط به قوانین مالیاتی در حسابداری
مبحث مالیات از جمله موضوعات بسیار مهم و حساس است. اشتباه و سهلانگاری در این زمینه، قابل جبران نیست و هزینههای زیادی را به شرکت و یا کسب و کار مربوطه تحمیل میکند. برای همه حسابداران لازم است دانش کامل و تسلط لازم به قوانین مالیاتی مانند مالیات عملکرد، ارزش افزوده، حقوق و تکلیفی و معافیتهای مالیاتی کشور داشته باشند. توانایی تهیه گزارشهای مربوط به سازمانهای دولتی را کسب کنند و به طور دقیق و منظم و همچنین،، در زمانهای تعیین شده گزارشها را ارائه دهند.
🔸 داشتن روابط عمومی بالا حسابدار
یک حسابدار حرفهای باید توانایی خوبی در برقراری ارتباط موثر با مدیران و سهامداران شرکت و همچنین سازمانهای بیرونی مانند اداره مالیات و بیمه و … را دارا باشد. همچنین او باید بتواند ارتباط کاری خوبی با سایر همکاران خود نیز داشته باشد توانایی اداره جلسات را داشته باشد و برای حضور در جلسات سازمان،های بیرونی مانند سازمان دارایی آمادگی کافی داشته باشد.
🔸 دقت بسیار بالا در کار حسابداری
از آنجا که حسابدار تمام روز با اعداد و ارقام ریز و درشت سروکار دارد. او باید بتواند دقیق بوده و سر وقت همه اتفاقات مالی را ثبت کند و کنترل و بازنگری دقیقی بر روی کار روزانه خود داشته باشد.
🔸 رازداری کامل در مورد اطلاعات مالی شرکت و سهامداران
یک حسابدار حرفهای همه اطلاعات مالی سازمان را میداند. او قابل اعتماد بوده و همچنین از جزئی ترین مسایل مالی صاحبان سهام و مدیران آگاه است. یک حسابدار حرفهای، در پاسخ به این اعتماد لازم است رازدار باشد و از افشای مسایل مالی سازمان خود خودداری ورزد.
🔸 داشتن انعطاف پذیری بالای حسابدار
هر شغلی سختیها و بالا و پایینهای خاص خود را دارد. توانایی کار در موقعیتهای سخت، تغییر روند کار مطابق با نیازهای متعدد مشتری و مثبت ماندن در میان چالشهای دشوار مهارتی است که شما را در تمام طول زندگی شغلی خود، حرفهای نگه میدارد. حفظ خونسردی میتواند یک حسابدار را در حرفهای شدن جلو بیندازد.
🔸 آگاهی از کسب و کارها و بیزینس
شاید کمی تعجب آور باشد، اما بیشتر حسابداران این موضوع را نادیده میگیرند. در حالی که بسیاری از مهارتها مانند دانش استفاده از نرم افزارها در میان واجبات حسابداری به شمار میآیند، اما این مورد نیز برای حرفهای شدن بسیار مهم است. در واقع آگاهی از بیزینس و صنایع مختلف، دانش یک حسابدار حرفهای در مورد چگونگی و محل قرارگیری تجارتو کسب و کار او در بازار را نشان میدهد – دانستن این موضوع که کسب و کاری که در آن کار میکنید به چه میزان از شرایط اقتصادی، اجتماعی و سیاسی اثر میگیرد میتواند به پیشرفت و حرفهای شدن در زمینه حسابداری به شما کمک نماید..
مواردی که مشاهده شد، شاید به نظر خیلی بدیهی برسد، اما در زمینهی شغلی و حرفهای یک حسابدار، دقت و توجه به همین نکات شاید بدیهی و مسلم است که واجد اهمیت میباشد، و این موضوع البته به دلیل حساسیت شغل و زمینهی فعالیت یک حسابدار میباشد.اما در انتها باید یادآور شد که یکی از نکاتی که بسیار اهمیت داشته و البته در مقاله ذکر نگردید، همانا عامل «زمان» است، چرا که با گذشت زمان و کسب سابقه و تجربه در هر زمینهی شغلی و حرفهای برخی نکت بر فرد روشن میگردد که هرگز در هیچ کتاب و آموزشگاهی فرد قادر به یادگیری آنها نیست. 🖋 به قلم مجید یگانه
کاری از تیم رسانه مجتمع فنی تهران نمایندگی ونک -------------------------
👈 برای مشاهده اطلاعات جامع در مجتمع فنی ونک کلیک کنید

-
آموزش حسابداری خدماتی
-
آموزش حسابداری بازرگانی
-
دوره حسابداری مالی مکانیزه
-
یادگیری چرخه حسابداری شرکت ها
-
نحوه تهیه اظهارنامه مالیاتی
🌍 ونک، نرسیده به میدان ونک، خیابان شانزدهم، مجتمع فنی تهران نمایندگی ونک