دیجیتال مارکتینگ و دنیای تبلیغات
با توجه به پیشرفتهای روزافزون تکنولوژی و بهرهگیری از آن در اغلب کسب و کارها و همچنین تغییراتی که با وجود شبکههای اجتماعی و همچنین تبلیغات آنلاین شاهد هستیم، به نظر ضروری میرسد که کسب و کارها، خواه کوچک و خواه عظیم رویکردهای بازریابی محصولات و خدملت خود را با دانش ددیجیتال مارکتینگ بهروزرسانی نمایند. و ما نیز در راستای همینن امر در این مطلب سعی نمودهایم تا الفبای دیجیتال مارکتینگ را معرفی نمائیم.
بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ، از تکنولوژیهای روز در راه رسیدن به بهترین شیوه تعامل با مشتری استفاده میکند، تا در نهایت به هدف اصلی یعنی فروش حداکثری خدمات و محصولات دست یابد. برای رسیدن به این مهم، نیاز به ابزارهایی وجود دارد که به آنها ابزارهای بازاریابی دیجیتال گفته میشود. در دیجیتال مارکتینگ استفاده از ابزارهای بازاریابی دیجیتال تنها منوط به شناخت شبکه های اجتماعی، اپلیکیشن، موبایل و… نیست. بازاریابی دیجیتال همزمان به دو شکل آنلاین یا آفلاین انجام میشود. هدف اصلی در بازاریابی دیجیتال، جذب مخاطبان بیشتر و در منتیجه، فروش بالاتر است. برای رسیدن به چنین هدف هر نوع رسانه که مرتبط با کسب و کار باشد، میتواند به بازاریابی دیجیتال کمک کند. برای مثال با تبلیغات اینترنتی میتوانیم مخاطبان بیشتری پیدا کنیم، یا با کار کردن بر سئو سایت از طریق گوگل و دیگر ابزارهای جست و جو، مشتریان بالقوه زیادی را با خدمات و محصولات خود آشنا خواهیم ساخت.
🔸 دلایل استفاده دیجیتال مارکتینگ
🔹 قابلیت کاربرد و استفاده در تلفنهای هوشمند
امروزه به واسطهی پیشرفت تکنولوزی، وبگردی با موبایل را میتوان در هر زمان و مکانی بدون محدودیت انجام داد و از محتوای دیجیتال به راحتی استفاده کرد.
🔹 ارتباط با مشتریان از طریق محتوا و مطالب
مهمترین مسئله درباره مشتریان، ارتباط با آنهاست. اتفاقی که در راههای سنتی و استفاده از بیلبوردها و تبلیغات بسیار کمتر روی میدهدد. در نتیجه به دلیل ایجاد فضای تعاملی و ارتباط با مخاطب، استفاده از دیجیتال مارکتینگ اهمیت قابل توجهی دارد.
🔹 صرفهجویی مالی و مقرون به صرفه بودن
یکی از مهمترین دلایل اهمیت دیجیتال مارکتینگ مقرون به صرفه بودن آن است. این نوع مارکتینگ در مقایسه با روشهای سنتی، با منابع مالی کمتری قابلیت راهاندازی داشته و از این نظر برای کسب و کارهای کوچک بسیار مفید و قابل استفاده است. هزینه تبلیغات و کانالهای بازاریابی بسیار کمتر و مناسبتر از روشهای سنتی است. بنابراین صرفهجویی در سرمایه یکی از دلایل اصلی روی آوردن به بازاریابی دیجیتالی شناخته میشود.
🔹 شناخت سلیقه مخاطبان
بازاریابی دیجیتالی به شما کمک میکند که اطلاعات بسیار بیشتری از سلیقه مخاطبان خود به دست آورید. در واقع در این سیستم شما میتوانید گشتوگذارهای مخاطبان را رصد کنید و تمایل آنها را به سبکهای مختلف بشناسید.
🔹 بازخورد و کسب اعتماد مشتریان
از دیگر دلایل مهم در دیجیتال مارکتینگ فضای بازخورد و کسب اعتماد افراد است. بازاریابی دیجیتال از طریق توصیفها و بازخوردها و همچنین لایکها و تعریفهای واقعی مشتریان رشد میکند. بنابراین در کسبوکارها میتوان از نوع بازخورد مشتریان در فضای دیجیتال، نسبت به یک کار اطمینان کسب کرد. معمولا افراد تمایل به تهیه و خرید اجناسی دارند که درباره آن از مشتریان حقیقی بازخوردهای واقعی مشاهده کنند. بنابراین میتوان گفت که عکسالعملها و تبادل نظر در دیجیتال مارکتینگ فضا را برای رشد و پیشرفت و یا حتی شکست در یک کسبوکار فراهم میکند.
🔹 پیشتاز بودن در بازار
امروزه دیگر، روشهای تبلیغات سنتی جای چندانی در میان افراد و کسبوکارها ندارد، اکثر افراد شاغل در کسب و کارهایی متفاوت،به دیجیتال مارکتینگ روی آوردهاند. این نوع مارکتینگ را میتوان از طریق موتورهای جستوجوی گوگل، سئو و یا حتی رسانههای اجتماعی انجام داد.
روی آوردن به این روش از تبلیغات به شما کمک میکند با استفاده از پیشنهادهای گوگل، تسلط بیشتری بر روی بر فضای بازاریابی داشته و با این کار کسبوکارتان را رونق ببخشید.
🔸 ابزارهای بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ
شناخت ابزارها وهمچنین استراتژی دیجیتال مارکتینگ، از مهمترین نکات و مسائل در این زمینه میباشد. بدون داشتن این ابزارها، هرگز موفق به پیاده سازی یک استراتژی مناسب در این حوزه نخواهیم بود. ابزارهای بازاریابی دیجیتال و اشراف کامل به آنها، تنها امکان رسیدن به هدف شما در بازاریابی دیجیتال است. ابزارهای بازاریابی دیجیتال، روند طراحی و اجرای کمپین بازاریابی دیجیتالی را تحت تاثیر قرار میدهد. به وسیله طراحی و اجرای کمپین بازاریابی مناسب است که میتوانیم به فروش و ارائه خدمات بیشتر برسیم. البته که تنها شناخت آنها کافی نیست و باید بدانیم که با استفاده از کدام ابزار، میتوانیم از رقبای خود پیشی بگیریم. موارد زیر نمونههای مهمی از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ هستند. لازم به ذکر است که به دلیل حجم مطالب ناگزیریم تا به معرفی اجمالی برخی از این موارد بپردازیم.
🔸 بهینهسازی برای موتورهای جستوجو ( SEO)
سئو از عبارت Search Engine Optimization به معنای بهینه سازی موتور جستجو گرفته شده است. راه اندازی یک وبسایت به تنهایی نمیتواند کارساز باشد. هر چقدر که وبسایت شما رتبه بالاتری در صفحات نتایج موتورهای جستجو داشته باشد، شما در تبلیغ کسب و کارتان موفقتر خواهید بود. در حقیقت شما به بهترین فضای تبلیغاتی جهان، راه پیدا کردید. در محیط بسیار رقابتی امروز، سئو از اهمیت زیادی برخوردار است. سرچ کردن محتوای مورد نیاز در موتورهای جستجو از ابتداییترین کارهایی است که هر کسی که سر و کارش به اینترنت افتاده باشد با آن آشنایی دارد. روزانه میلیونها کاربر از موتورهای جستجو، برای یافتن پاسخ مشکلات و سوالات خود کمک میگیرند. سئو سبب میشود تا ترافیک رایگان و طبیعی از سمت موتورهای جستجو همچون گوگل به سمت وب سایت شما هدایت شود. سئو به دو بخش کلی سئو داخلی (On-Page SEO) و سئو خارجی (Off-Page SEO) تقسیم میشود.
🔸 بازاریابی محتوا ( Content Marketing)
تاثیر رسانهها و قدرت نفوذ آنها در عصر کنونی بر هیچکس پوشیده نیست. به کمک محتوای منتشر شده در رسانه میتوان تاثیری مستقیم بر سبک زندگی، عقاید، باورها، رفتارها و … مخاطب گذاشت که این همان قدرت نفوذ رسانه است. بازاریابی محتوا، در حقیقت یکی از مهمترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است. با تولید محتوای ارزشمند، شما مشتریان را به سمت خود جذب میکنید. صاحبین کسب و کار با تولید محتوای جذاب، نظر و نگرشی را نسبت به محصول یا خدمات خود در مشتریان ایجاد میکنند. در بازاریابی محتوایی مطالبی که تولید میشود باید در خدمت برند باشند و محصول یا خدمات را به بهترین شکل معرفی کند؛ تا برای مخاطب ایجاد سوال و انگیزه شود. به این تکنیک که بتوان مخاطب را ترغیب کرده تا تبدیل به مشتری شود، بازاریابی محتوایی گفته میشود.
🔸 استراتژی محتوا (Content strategy)
بی شک هر کسب و کاری برای موفقیت در حوزه خود، نیازمند برآورده کردن نیازهای مخاطبان، به کمک تولید محتوای گیرا و ارزشمند است. اگر محتواهای تولید شده منجر به رسیدن شما به هدفتان نشود، یعنی مسیر را اشتباه رفتید. استراتژی محتوا کلیدیترین قدم برای شروع بازاریابی محتوا است، چون به کمک میکند تا بتوان مراحل بازاریابی محتوا صحیح پیش برد. استراتژی محتوا باید شامل اهداف بیزینس، نیاز مشتریان و نحوه رسیدن به این اهداف با استفاده از محتوا باشد
- بازاریابی به وسیله موتورهای جستوجو (SEM)
- بازاریابی شبکه های اجتماعی (Social Media Marketing):
- اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing):
- تبلیغات بر اساس کلیک (PPC)
- تبلیغات بنری (Banner Advertising)
- ایمیل مارکتینگ
- بازاریابی موبایلی یا تبلیغات موبایلی
- بازاریابی از طریق همکاری در فروش (Affiliate Marketing)
- تولید محتوا
🔸 دیجیتال مارکتینگ آفلاین
یکی از روشهای بازاریابیست که به سبک سنتی و محیطی اما با ابزارهای دیجیتال انجام میشود که شامل موارد زیر میباشد:
- بازاریابی از طریق تلفن: شامل بازاریابی پیامکی، تماس مستقیم یا از طریق تلفن گویا
- بازاریابی از طریق رادیو: استفاده از رادیو برای ارسال پیام تبلیغاتی میان برنامه ای خود به مخاطب و اسپانسر شدن در یک برنامه
- بازاریابی از طریق تلویزیون: تبلیغات از طریق تلویزیون به صورت میان برنامه ای، اسپانسرینگ برنامه ها و …
- بازاریابی محیطی به سبک ارتقا یافته: استفاده از ابزارهای نوین مثل بیلبوردهای الکترونیک و یا استفاده از روش سمپلینک به سبک دیجیتال که نوعی از تبلیغات تعاملیست.
آنچه ملاحظه نموودید صرفا بخش کوچکی از دانش و تکنولوژیهای وابسته به بازاریابی دیجیتال و یا دیجیتال مارکتینگ میباشد. و بنا بر شواهد به نظر میرسد که این حوزه دارای پتانسیلهای فراوان و حتی نامحدودی برای خلق ایدههای نو در بازاریابی و همچنین اجرای آنها داشته باشد. با ورود به این حوزه و شناخت لازم و کافی از آن، قادر خواهید بود تا برای ارائهی خدمات و یا فروش محصولات خود مشتریهای فراوانی بیابید. 🖋به قلم مجید یگانه -----------------------------
🎯برخی سر فصل های دوره های آموزشی مدیریت مجتمع فنی تهران نمایندگی ونک
-
دوره آموزش بازاریابی در اینستاگرام
-
دوره مدیریت بازاریابی دیجیتال (دیجیتال مارکتینگ)
-
دوره مدیریت جامع منابع انسانی
-
دوره آموزش هوش کلامی و عصای معجزه گر مدیران
-
دوره مدیریت زمان
-
آموزش مدیریت برند
-
آیین نگارش مکاتبات اداری
-
مدیریت استراتژیک
☎ یا با شماره تلفن ۰۲۱۸۸۸۸۹۷۹۶ داخلی ۱۰۲ تماس بگیرید.
🌍 ونک، نرسیده به میدان ونک، خیابان شانزدهم، مجتمع فنی تهران نمایندگی ونک